Festivalul START

START

FESTIVALUL ȘCOLILOR DE TEATRU  DIN ROMÂNIA
ARAD, EDIȚIA I , IULIE 2017

 

În iulie orașul de pe Mureș va găzdui prima ediție a festivalului maraton de spectacole studențesti START.

 

START este numele celui mai tânăr festival de acest gen din România. Vă veți întreba, la ce bun un  astfel de eveniment? Nimic  mai simplu!  START are la bază un concept de organizare unic: practic acest festival își propune să dea  tânărului absolvent de teatru șansa la un START reușit.

Necesitatea organizării acestui festival s-a născut din nevoia tânărului absolvent de teatru de a  se face remarcat. În cadrul festivalului vor fi prezentate spectacolele de licență și masterat ale facultăților de teatru din țară. Practic sunt spectacole lucrate pe tot parcursul anului, care au șansa să fie văzute de un public  numeros, de un juriu format din critici de teatru, manageri de teatru, regizori și actori.

Proaspeții absolvenți au oportunitatea de a juca pe o scenă. Locaţia de desfăşurare a festivalului START: Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad. Publicul, avizat sau neavizat, este cu siguranță un consumator de artă teatrală.

START intermediază pe de o parte o întâlnire între factorii cheie din teatru (critici de teatru, manageri de teatru, regizori și actori) și tinerii actori, dar nu este de neglijat faptul că la rândul lor colegii de generație au ocazia de a se întâlni și de a pune bazele unor trupe independente, atât de des întâlnite în ultima vreme.

START își propune și o revigorare culturală a Aradului.
Accesul publicului la spectacolele din cadrul festivalului este gratuit în limita locurilor disponibile.

START este singurul festival “platforma de locuri de muncă” pentru tinerii absolvenți ai școlilor de teatru. El le oferă  proaspeților absolvenți șansa de a se face remarcați in fața unor factori cheie.

În cadrul festivalului vor fi organizate și o serie de workshopuri având teme diferite și în domenii diferite.

Cele mai bune spectacole, vor avea şansa de fi incluse în stagiunea unuia sau mai multor teatre din România.

START reunește la un loc toate școlile de teatru din România. De aceea acest festival  poate fi un bun prilej pentru schimburi de experiență, stabilirea de noi contacte, punerea bazelor unor colaborări între școli.

 

START este un test pentru fiecare absolvent în parte, dar și pentru fiecare unitate de învățământ din ţară.

 

Haideți să le facem drumul mai ușor și să le arătăm că ne pasă de ei, că au pentru cine munci și merită să-și facă meseria, nu să se piardă pe drum…alegând o altă carieră decât cea pentru care s-au pregătit sau au visat.
Un proiect al Centrului de Cultură a Municipiului Arad, sub patronajul Primăriei Municipiului Arad.